dissabte, 11 de febrer de 2012

MALALTIES CAUSADES PER BACTERIS(ENFERMEDADES CAUSADAS POR BACTERIAS)

Són un tipus d'organismes unicel·lulars caracteritzats per no disposar de nucli cel·lular diferenciat. Les seves parts principals són la membrana plasmàtica, els ribosomes, el cromosoma, la paret cel·lular i el mesosomaTots els eubacteris presenten una estructura similar dels seus components, caracteritzada per polisacàrids específics que no es troben en els altres dos dominis.Còlera

És una malaltia infecciosa intestinal aguda causada per la ingestió d'aliments o aigua contaminats pel bacteri Vibrio cholerae. Sovint es presenta com una epidèmia. Només la poden agafar els éssers humans.
Robert Koch va identificar el bacteri Vibrio cholerae com a causant del còlera l'any 1883.


Tètanus

És una malaltia infecciosa causada per l'exotoxina caracteritzada per un augment del to muscular i per la presència d'espasmes.Afecta a persones no vacunades o mal vacunades. També s'associa al consum de drogues injectades o cirurgies.


Meningitis

La meningitis és la inflamació de les meninges. La meningitis es presenta amb un síndrome, en general aguda, constituïda per intensos mal de caps, rigidesa de clatell i raquis, restrenyiment, vòmits de tipus cerebral.
Cal destacar, per la seva freqüència:
  • Meningitis meningocòccica o cerebrospinal epidèrmica.
  • Meningitis tuberculosa.
  • Meningitis vírica.
Antibiòtic

Un antibiòtic és una substància química capaç, a baixes concentracions, d'inhibir el creixement d'altres microorganismes o d'eliminar-los. Generalment, els antibiòtics actuen sobre eubacteris, i alguns també sobre rickèttsies i sobre certs virus de gran mida.
Degut a que els antibiòtics tenen efectes sobre una diversitat de eubacteris, els seus mecanismes d'acció difereixen basat en les característiques vitals de cada organisme diana i que, generalment, són objectius que no existeixen en les cèl·lules de mamífers.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada