divendres, 3 de febrer de 2012

MALALTIES CAUSADES PER PROTOZOUS (ENFERMEDADES CAUSADAS POR PROTOZOOS)

Els protozous són organismes unicel·lulars eucariotes heteròtrofs. Moltes espècies de protozous viuen com a paràsits en animals o plantes. Els aliments i l'aigua poden ser vies de transmissió de protozous parasitaris.


En aquesta imatge podem veure que un protozou esta format per un pseudopodi, un nucli i vacúols.MalàriaÉs una protozoosi de caràcter febril produïda pel paràsit Plasmodium que s'encomana per picada del mosquit. Els símptomes són molt variats, cursa amb febre entre els 8 i 30 dies posteriors a la infecció i pot estar acompanyada, o no, de dolor (de cap o musculars), diarrea, decaïment i tos.El Dia africà de la lluita contra el Paludisme se celebra el dia 25 d'abril, atès que és en aquest continent on la malaltia és més comuna.


Malaltia de la son

És una protozoosi produïda pel Trypanosoma brucei, que és transmès als humans per picades de la mosca.Les mosques tse-tse es troben a l'Àfrica subsahariana i part de l'Àfrica Central.La malaltia és transmesa mitjançant la picada d'una mosca tse-tse infectada. Al principi els tripanosomes es multipliquen en els teixits subcutanissang i limfa. Al mateix temps, els paràsits envaeixen el sistema nerviós central en creuar la barrera hematoencefàlica. El procés pot trigar anys amb T.b. gambiense.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada