dissabte, 11 de febrer de 2012

IMMUNITAT( MEDICINA)

És la qualitat de tenir prou defenses biològiques com per evitar infeccionsmalalties, o altres invasions biològiques no televisibles. La immunitat implica components tant específics com no específics. Els components no específics actuen o bé com a barreres o bé com a eliminadors d'una gran varietat de patògens, sense tenir en compte l'especificitat antigènica.
La immunitat adaptativa és sovint subdividida en dos tipus principals depenent de com es crea la immunitat:


  • La immunitat naturalment adquirida.
  • La immunitat artificialment adquirida.
  • La immunitat passiva és adquirida per la transferència d'anticossos o limfòcits T activats d'un hoste immune, i no dura gaire, només uns quants mesos.
  • La immunitat activa és induïda a l'hoste mateix per l'antigen, i dura molt més, a vegades tota la vida.
Limfòcits

Un limfòcit és una varietat de leucòcit agranular que es caracteritza morfològicament per tenir un nucli arrodonit al voltant del qual amb prou feines pot veure's -mitjançant microscopia- el citoplasma, és molt petit. 


Antigen

Un antigen és una molècula (generalment una proteïna o un polisacàrid) que pot ser (Antigen A per al grup sanguini A) (Antigen B per al grup sanguini B) (Antigen A i B per al grup sanguini AB) i (Sense anticossos per al grup sanguini 0) de superfície cel·lular, que pot induir a la formació d'anticossos.

Anticòs

Els anticossos (també coneguts com immunoglobulines o, popularment, "defenses") són glicoproteïnes del tipus gamma globulina. Existeixen en forma soluble a la sang o altres fluids corporals dels vertebrats, disposen d'una forma idèntica que actua com receptor dels limfòcits B i són utilitzats pel sistema immunitari per identificar i neutralitzar elements estranys al cos, com ara bacterisvirus o paràsits.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada